Masa de Paște- împreună de Sărbătoarea Înălțării |Omega Catering |București

Masa de Paște – împreună de Sărbătoarea Înălțării

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

De ce e importantă masa de Paște? E acel moment din an în care noi, ortodocșii, ne adunăm la masă cu recunoștință în spiritul Învierii.

 

Ce poate fi mai frumos decât că Domnul nostru, Iisus Hristos, a înviat, “cu moartea, pre moarte călcând”? Ce altă dovadă a nemurii sufletului mai vreți, când Hristos a reînviat și cu trupul, lăsând în urma sa un mormânt gol? O, ce veste minunată! Sărbătoare a luminii și a bucuriei, poate cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, reprezintă pentru spiritualul popor român ocazia unei profunde emoții, pe care doar și numai alături de cei dragi o poți petrece.

 

În acest articol te introducem în minunata lume a sărbătorilor pascale pășind, pas cu pas, în istorie, tradiție și credință, ajungând la minunata masă festivă din ziua de Paști, alături de cei dragi.

Și, să poți citi pe îndelete, iar Pștele ste o Sărbătoare a familiei, îți suntem alături pregătind toate bucatele de Sărbătoare să le pui acasă, pe masă. Astfel, vei avea timp cu tine, cu sufletul tău,  cei dragi și în Săptămâna Mare.

Mai mult chiar, îți dăm oportunitatea să te bucuri  de timpul tău. La noi comanzi bunătăți la oală, gata gătite pentru masa de Paște, aduse în prag în București și Ilfov. Le vei vedea în articol cât de apetisante sunt. Acum, să îți deschidem apetitul pentru masa de sărbătoare îți sugerăm să dai click pe imagine și  să vezi ce am pregătit pentru tine și familia ta. 🤗

 

 

 

meniu de paste - mancare la oala- Omega Catering

Am scris acest articol să vă informăm și la masă vă îmbiem! 😉 În 2021, păstrăm tradițiile pascale aducându-vă bunătățile în prag. Acum porniți și vă delectați, cu aceste rânduri că de mâncarea de Paște ne ocupăm noi.

 

 

Acum să trecem în lumea Sărbătorilor Pascale…

Masa de Paști – un motiv ca familia să fie împreună

Cei dragi sunt totdeauna familia, cei pe care-i pomenim de fiecare dată în rugăciunile noastre. Masa de Paști, în legile nescrise, este ocazia în care suntem alături de dragii noștri cei mai dragi, este un moment sfânt prin însăși prețiozitatea și unicitatea lui, o profundă bucurie reală a inimii. 

Istoria, tradițiile și creștinismul ne arată că toate evenimentele marcante au legătură cu masa și mâncarea. În jurul mesei, tatăl (Dumnezeu) l-a invitat pe fiul risipitor și pentru el a tăiat cel mai gras vițel. Și nu puține sunt versetele unde se spune să mâncăm și să ne veselim. 

Semeția zilei este bucuria simplă a omului curat la suflet, în vorbe și fapte, care cu blândețe se așază la masa totdeauna îmbelșugată a Sfintelor Paști, alături de cei cărora le datorează respect, alături de cei pe care-i iubește, alături de oamenii cei mai apropiați.

 

 

Ce reprezintă, de fapt, Paștele și masa de Paști?

„Paște”, în ebraică, înseamnă  „trecere”, mai exact „a trece peste”, adică reprezintă pragul acela, dacă vreți filozofic sau științific, când trecem de la întuneric la lumină sau de la frig la cald. Este timpul când totul renaște, se reînnoiește, odată cu el și  spiritul nostru. Natura adormită se trezește la viață, sufletul nostru se înalță, întru bucurie, la un nivel energetic mai ridicat, soarele, astrul vital, se revarsă cu dărnicie întru lumină. 

Iisus Hristos este Paștele nostru, al creștin-ortodocșilor, cel care prin jertfa sa i-a eliberat pe oameni de sclavia morții și a păcatului. 

 

Tradiții și Obiceiuri de Paști la români

Tradițiile și obiceiurile de Paști sunt multe, diferă de la zonă la zonă, doar că este bine știut că: vopsirea ouălor roșii, drobul și friptura de miel, pasca și cozonacul, curățenia și cumpărarea de veșminte noi sunt legi scrise și nescrise pentru creștin-ortodocșii români. 

drob de paste- livrare la domiciliu

Masa de Paști la români nu e deplină fără o felie de drob din miel.

Gătit cu migală, cu verdețuri cu măsură, nici prea uscat, nici prea moale… Tocmai bun.

Nici nu trebuie să gătești, gătim noi pentru tine și familia ta.

Semnificații ale zilei de Paști

Fertilitate, prosperitate, sfântă ocrotire înseamnă toate acestea, știut fiind faptul că oricine ciocnește un ou de Paști cu cineva, se va reîntâlni și pe lumea cealaltă, deci sufletele acestea nu se vor pierde niciodată. Și ce promisiune mai mare și ce bucurie mai deplină să ai, decât să fii cu cei atât de dragi ție și să știi că, orice ar fi, Aici sau Dincolo, veți fi împreună, pentru totdeauna?

Sărbătoarea Luminii, acest miracol al Învierii Domnului, este precedată de Săptămâna Patimilor și urmată de Săptămâna Luminată, când se spune că oricine „pleacă” dintre noi ajunge direct în Rai, fără a mai fi oprit “la vămile cerului’ și pus să dea socoteală, deoarece toate păcatele i se iartă. În Săptămâna Patimilor se spune că morții se coboară printre noi, „se deschid cerurile”, ca să fim alături cu toții la această mare bucurie a Învierii. Se spune că trebuie să aprindem focuri, să curățăm casele, ca să fim ospitalieri cu dragii noștri, care ne-au părăsit temporar, pentru a fi mai aproape de Tatăl. Dulce alinare că toți împreună trăim acest eveniment cu profundă bucurie și uimire. Iisus a luminat lumea, a adus bucurie și a schimbat totul prin cuvintele și măreția Lui. 

semnificatia sarbatorii de paste- pasti traditii si obiceiuri

Tradiții și superstiții legate de ziua de Paști

Tradiția creștină ne spune că la miezul nopții luăm lumină, ne sfințim cu lumină  casele și inimile, ciocnim ouăle roșii, iar în dimineața următoare ne spălăm cu apa neîncepută a oului, simbol al începerii creației, întruchipare a Universului și opera desăvârșită a Divinității. Oul, simbol al infinitului, al interminabilului, al începutului și sfârșitului rotund, locul unde începutul înseamnă sfârșit și sfârșitul început. 

Tradiția ouălor roșii sau colorate

Ouăle colorate, în special cele roșii, erau oferite cu ocazia echinocțiului de primăvară încă de pe vremea romanilor. Despre proveniența religioasă a ouălor de Paști sunt multe legende, printre care una care spune că  Maria s-a dus la Iisus când acesta era răstignit pe cruce și în marea ei durere, plângea neîncetat. Fecioara avea un coș cu ouă, pe care l-a pus la picioarele lui Iisus. Sângele Lui s-a scurs pe ouă, așa că ele s-au înroșit. Văzând ouăle roșii, Iisus a spus: „De acum să faceți și voi ouă roșii, împestrițate, în aducere aminte despre răstignirea mea”.

 

De ce pasca de Paști?

Se zice că după învierea Mântuitorului, Maria a făcut ouă roșii și Pască, pe care le-ar fi împărțit fiecărui om pe care îl întâlnea în calea ei și îl anunța minunata veste:  „Hristos a înviat!”

 

pasca de pasti livrare la domiciliu - omega cateringPasca de paști… dulce, gustoasă, se savurează în familie.

Și pentru că știm că aveți gusturi diferite, v-am pregătit pască cu smântână, ciocolată și, bineînțeles,

cu brânză și stafide. Nu vă mai uitați, luați și savurați

 

 

Încondeierea ouălor

Unul dintre obiceiurile de Paști este încondeierea ouălor. Acestea se pregăteau în Săptămâna Patimilor, de cele mai multe ori în Joia Mare. Se zicea că ouăle încondeiate în această zi nu se vor strica tot anul.

„Împestrițarea ouălor” se face cu un instrument numit „chișiță” (sau pișiță) și presupune o tehnică tradițională, modelele fiind diferite de la zonă la zonă. Substanța colorantă era obținută din scoarță de arin roșu. Decorarea ouălor începe cu spălarea și ștergerea lor. Desenele se făceau cu chișița și ceară de albine. Ceara se punea într-un păhărel, deasupra unei lumânări, pentru a se topi. Pe vârful acului se lua ceara topită, care se întindea, după modelul dorit. 

Motive și semne pe ouă încondeiate

Motivele decorative sunt o varietate de brâuri care se pictează împrejurul oului, în timp ce în centru avem motive precum: crucea, bradul, furca, frunza de stejar sau motive florale. Pentru fierberea plantelor și înroșirea ouălor erau folosit mereu vase noi, la început punându-se mai puțină substanță, la care se adăuga, la nevoie, pentru ca ouăle să nu iasă întunecate. 

Încondeierea ouălor în Bucovina

În Bucovina, până nu demult, se mai numeau și “merișoare”. La sfârșitul înroșirii și decorării, ouăle erau șterse cu ștergare curate, păstrate la loc de cinste pentru tot restul anului, din bătrâni povestindu-se că ar avea puteri curative. 

Ouăle de Paște pot avea și alte culori: galben, albastru, verde, în unele zone negru, culoarea  simbolizând chinul și durerea pe care a suferit-o Iisus Hristos pe cruce sau, altfel spus, aveau culoarea haosului dinaintea venirii luminii, pentru că ce altceva este negrul, decât absența oricărei alte culori.

oua incondeiate - articol masa de Paste

Ciocnirea ouălor

Cu cei cu care ciocnim un ou de Paști ne vom întâlni și pe lumea cealaltă, spune tradiția noastră creștină, de aceea dorim să fim înconjurați de toți cei dragi nouă, prețioși sufletului nostru, pentru a ne striga, cu bucurie, de fiecare dată: „Hristos a Înviat!”și a auzi răspunsul mult așteptat, rostit de alte glasuri vesele: „Adevărat a Înviat!”

 

Obiceiuri în dimineața Paștelui 

În dimineața Paștelui se pun, într-o căniță curată, un ou roșu, apă și un bănuț de argint și aceasta va fi prima apă cu care se vor spăla toți membrii familiei, pe mâini și pe față. Asta ca să rămână tot anul rumeni la față și să aibă parte de bani. 

traditii si obiceiuri romanesti- articol masa de paste - imagine cuplu costum traditional sursau Pixabay

”Hristos a Înviat!”

”Adevărat a Înviat!” – spune românul, creștin ortodox,

în ziua de Paște, în loc de ”Bună dimineața!”. 

Obiceiuri de Înviere

În noaptea Învierii oamenii merg la biserică și asistă la slujbă. Cine nu merge se zice că va trece prin boli și neajunsuri. Una dintre datini este înconjurarea bisericii. Toți credincioșii au în mână câte o lumânare, pe care o aprind de la flacăra preotului. La finalul slujbei, preotul, din ușa bisericii, va oferi enoriașilor și pască înmuiată în vin. Cei care nu au ajuns la biserică vor primi pască de la cunoscuți sau familie. Pasca este primul aliment care trebuie consumat în ziua marii sărbători. Firimiturile de pască nu se aruncă, ci se dau animalelor sau păsărilor. Obiceiul pâinii pascale este specific zonei Munteniei și Ardealului. 

Obiceiuri în ziua de Paști

În ziua de Paști nu se lucrează și nu trebuie să călătorești, spun tradițiile noastre. Tinerii se adunau în curtea bisericii și ciocneau ouă, trăgeau clopotele sau băteau toaca, asta pentru a face cunoscut tuturor marele eveniment-miracol: Învierea Domnului! În anii pierduți în negura timpului se putea ca toaca să bată neîntrerupt pentru trei zile la rând, în timp ce clopotele erau trase de fete, pentru ca inul și cânepa să fie din belșug. 

 

Obiceiuri de Joia Mare

Joia Mare este ziua în care gospodinele pregătesc pasca și cozonacii cu nucă sau mac. Pasca, acest deliciu specific, se face din cea mai fină făină de grâu, cernută și recernută prin cea mai deasă sită. Aluatul se pune la dospit în tăvi speciale pentru pască, apoi se așază împletit în două sau trei sucituri și se lasă să crească în continuare. În mijlocul tăvii se pune brânza de vacă, pregătită cu: mirodenii, zahar, ouă și stafide. Peste brânză se face o cruce din aluatul împletit și se completează ornamentul cu simbol de floare. Se unge totul cu ou și se pune în cuptorul deja încălzit. 

Vinerea Paștilor (Vinerea Patimilor)

În Vinerea Paștilor (Vinerea Patimilor, Vinerea Neagră, Vinerea Seacă sau Vinerea Mare) este ziua în care Iisus a murit pe cruce, prin aceasta răscumpărând neamul omenesc. Această zi este de post negru. Nu se fac copturi. În această dimineață oamenii alergau desculți prin rouă sau se îmbăiau în ape curgătoare, fiind convinși că astfel vor fi sănătoși tot anul. Seara mergeau la biserică, iar Sâmbăta gospodinele pregăteau și restul mâncărurilor, terminau de așezat casa și aruncau o ultimă privire peste straiele noi (măcar o cămașă nouă pentru femei, cusută în mod special, chiar și doar o pălărie nouă pentru bărbați) pe care urmau să le poarte în zilele de Paști. 

 

Sâmbăta Paștelui și pregătirea mâncării pentru Masa de Paște

În Sâmbăta Mare era sacrificat mielul, din ale cărui măruntaie se pregătește drobul, din a cărui carne, în mod tradițional, se prepară borșul și fripura de Paște. 

 

Coșul tradițional cu mâncare de Paști cuprindea: 

un ștergar curat, o lumânare albă, ouă roșii, pască, cozonac, ouă încondeiate, zahăr, făină, (la care unii adăugau și o bucată de slănină, mușchi de porc, cârnați), salată de sfeclă roșie cu hrean, sare, câțiva căței de usturoi, o ramură de busuioc și un mielișor din aluat copt.

 

 Totul se acoperea cu un ștergar nou, abia terminat de țesut și cusut. Acesta era un fel de “carte de vizită a familiei”, cum am spune astăzi, era modul în care gospodina își cinstea propria casă, dar și Casa Domnului, măiestria ei fiind un motiv de mândrie personală, precum și o dovadă că pe tot timpul iernii nu a lenevit, ci a păstrat mereu în suflet credința că miracolul se va repeta, Iisus a Înviat! – de fiecare dată, în noi și pentru noi.  

meniu de paste- livrare acasa - bunatati la oala

Tradiția se adaptează, dar nu se schimbă. Coșul cu bucate de Paște în anul 2021 vine acasă la tine acasă

cu Omega Catering când locuiești în București sau Ilfov.

Masa festivă de Paști

 

E timpul să adunăm familia împreună. Masa festivă de Paști trebuie să cuprindă, obligatoriu, produse tradiționale, la care puteți adăuga alte preparate, fie mai ușoare, fie anumite alimente pe care le preferați. Și dacă gospodinele din trecut se ocupau de procurarea produselor cu mult timp înainte și căutau să pună (aproape de fiecare dată) și o notă personală, fie în mâncare, fie în decorațiuni (iar acestea se refereau la motivele naționale specifice sărbătorii, cusute sau pictate), pentru masa de Paștele a anului 2021, produsele tradiționale, minunat pregătite, vor fi asigurate, pentru dumneavoastră și cei dragi, de către firma de catering Omega, locul unde tradiția se împletește armonios cu excelența. 

Timpul petrecut împreună e prețios. Alegeți ca voi, în acest timp, să faceți ce vă place.

 

Poate nu aveți timp să gătiți din zori și până în seară așa cum făceau gospodinele de odinioară. Sau poate v-ar fi mai degrabă drag să faceți altceva în acele ore lungi pe care le cer prepararea bucatelor de Paște. În societatea noastră, modernă, există soluții la îndemână și ieftine. 

 

”Mâncare la oală”  – Paște tradițional fără ore lungi la bucătărie. 

 

Vă propun acum altceva grozav ce puteți face, pentru că, alegând “mâncarea la oală” și catering, unde totul are gustul “ca la mama acasă”, deci masa va fi îmbelșugată și savuroasă, a rămas destul timp să dăm frâu liber imaginației și creativității, așa încât să desăvârșim acest eveniment cu amănunte care vor face diferența. 

Pentru că am lăsat mâncarea pe mâna specialiștilor în arta culinară de la Omega, de ce să nu vă canalizați ingeniozitatea în aranjamentul mesei, care în mod cert va însemna relaxarea vizuală în timpul unui festin culinar garantat delicios? Vă propun decorațiuni florale simple cu tema de bază: iepurașul. 

 

Aranjarea mesei de Paște

Alegeți culorile primăverii, cu accent pe verde crud. Sau nuanțe pastelate. Pur și simplu puneți niște fire de iarbă într-un castron  transparent sau borcan, câteva ouă învelite în staniol și un iepuraș de ciocolată deasupra și așezați acest decor original în centrul mesei. Sau, alături de fiecare farfurie, dacă aveți mai multe coșulețe transparente mici. 

idei pentru masa de paste- aranjarea mesei . foto sursa - pixabay

Idei pentru masa festivă de Paște.

Stați să vedeți și bunătățile pe care vi le-am pregătit! 🤗

 

În jurul lor rulați șervețelele și, atunci când vor fi folosite, membrii familiei se vor bucura de surpriza pe care le-ați pregătit-o! Puteți, de asemenea, să alegeți câteva fire de sparanghel, zambile colorate și frumos mirositoare, oușoare la bază și de jur împrejur și niște iepurași mici de ciocolată, pe care să îi puneți într-un bol transprent sau un borcan mai mare. Decorați la sfârșit borcanul cu o panglică, căreia îi faceți o fundă dublă și toți membrii familiei vor înțelege că v-ați gândit la ei și ați încercat să faceți ceva original. 

 

Ornarea salatelor de Paști

Salatele de Paști, de obicei, au la bază oul (fie fiert și tăiat bucăți, fie sub formă de maioneză). Trebuie să știți că puteți așeza pe masa de Paști și salate fresh. Iată câteva idei: salată de ridichi cu castraveți și brânză de vaci, salată de spanac cu mere și nuci sau salată grecească cu paste și iaurt. 

Dacă vreți să aveți și o mâncare ușoară de Paște, fără să petreceți timp prea mult în bucătărie, iată rețeta acestei din urmă salate, foarte simplă și gustoasă și cu care puteți să vă uimiți musafirii. 

Aveți nevoie de două boluri. Fierbeți pastele (la alegere, de preferat melcișori), lăsați-le să se scurgă, clătiți cu apă rece și așteptați să se răcească complet.  Peste ele adăugați castraveții și roșiile, tăiate în cubulețe mici, măslinele tăiate jumătate și brânza Feta, fărâmițată cu mâna. În cel de-al doilea bol veți amesteca iaurtul grecesc, cu oregano, usturoi pisat, zeamă de lămâie, oțet și sare. Turnați acest „sos” peste castronul cu paste, amestecați și puneți salata la rece. Dați timp ingredientelor să se „împrietenească”. La servire amestecați încă odată și puteți decora cu câteva bucăți de măslină tăiată, puțin oregano și o dâră subțire de ulei de măsline, după gust.

Ingrediente:

 • 200 gr. paste
 • 2 roșii
 • 2 castraveți
 • 1 ceapă
 • 100 gr. măsline fără sâmburi 
 • 500 gr. iaurt grecesc
 • 200 gr. brânză Feta
 • 0.5 lingurițe oregano uscat
 • 1 linguriță de sare
 • 2 căței de usturoi
 • 2 linguri zeamă de lămâie
 • 2 linguri oțet de vin

 

Masa tradițională de Paști la români

Fără ouă roșii, drob, borș de miel, friptură de miel, fără pască și cozonac,  Paștele nu prea e Paști, cu toate că unii preferă mâncăruri mai ușoare, înlocuiesc carnea de miel (cu pui sau porc), preferă zeama de varză în locul borșului, astfel încât rezultă preparate asemănătoare, doar că acestea fie sunt light, cu un aport mai scăzut de calorii, fie exprimă clar un gust diferit, care conferă familiei mai multă plăcere. 

bors de miel - meniu pentru masa de Paste

Aburind, aromat cu leuștean atât cât trebuie, acrișor pe gustul tuturor,

borșul de miel dezleagă conversația la masa de Paști. Și cum e nevoie de timp și migală, noi ți-l livrăm acasă, cu bunătăți la oală. ⚱

 

 

Dincolo de aceste particularități, apar tot felul de rețete de Paște mai ușoare și cu alte ingrediente decât mâncarea pusă în mod tradițional la masa de Paște. 

Adică drobul poate fi făcut și cu ciuperci, salata de boeuf și cu pui, ciorba (sau borșul de Paște) poate fi cu legume și spanac, supă-cremă de cartofi, sau ciorbă de urzici, dincolo de usturoiul, ceapa, rozmarinul, care sunt ingrediente care nu lipsesc, alături de pătrunjel, leuștean, roșii, ceapă verde și toată vitalitatea grădinii. 

 

Meniu Complet paste 2-4 Persoane Omega

Anul acesta sărbătorești Paștele alături doar de familia restrânsă?

Astea’s vremurile. Și pentru că aceste timpuri ne arată ce contează, tu stai cu familia, noi gătim pentru tine.

Doar adaugă în coș și îți livrăm în București și Ilfov. 🤗

 

 

Masa de Paște – bucurie în farfurie 

 

Masa de Paște este un prilej de bucurie, unde tradiția spune că avem pe masă: ouă roșii, aperitive (care pot fi drob și ouă umplute, cuburi cu spanac, brânză și ciuperci, dovlecei cu brânză, pătrățele cu dovlecei și morcovi, toate acestea după gust), borș de miel (preparat tradițional, fie cu zeamă de varză, fie acrit cu lămâie), friptură de miel (cotlet, costițe, pulpă cu usturoi și rozmarin), preparată la cuptor sau pe grill, însoțită de o garnitură cu cartofi, pilaf. 

Pentru orice bun creștin și după prelungul post, binevenită este salata (de sfeclă roșie, de roșii cu castraveți, cu fasole verde,  maioneză și usturoi sau pur și simplu salată verde cu mere și nuci), care “răcorește” stomacul. 

 

Prăjiturile de Paște. Nicio masă fără cozonac și Pască 

 

Apoi prăjiturile de Paște sunt un deliciu, unul care cere muncă multă și migală. Fără Pască și cozonac nimeni nu se va ridica de la masă și aici ar fi multe de spus. Începând cu Pasca, din aluat sau fără, fie din aluat de cozonac, după rețete mai simple sau cele tradiționale, toată această sărbătoare a gustului și a mirosului se încheie cu “regele” desertului, cozonacul, la rândul său pregătit în multe feluri: fie cu mac, fie cu nuci, fie cu rahat, fie cu stafide, fie cu o combinație din toate acestea.  

 

Cine alege Meniul de Paște? Doamna casei, gospodina. Doar că pentru masa de Paște în 2021 poate alege să nu gătească ea. 

 

Desigur că „doamna casei” poate alege orice variantă dorește, numai ea știe exact care este cea mai bună alegere. Mama și gazda sunt cele care decid asupra meniului, femeile fiind acelea care cunosc gustul tuturor și doar ele știu cum să creeze acea atmosferă caldă, pe care numai familia unită o poate avea. În jurul lor se învârte totul. Ele și doar ele știu să fixeze locul unde toată lumea, având în față masa bogată, serbează împreună minunata și unica zi a Învierii Domnului. 

Ea, „doamna casei”, face pregătirile, meniul, decorațiunile și tot de la ea toată lumea așteaptă ca totul să fie delicios, cald și la timpul cuvenit, concomitent cu faptul că tot ea este aceea care trebuie să arate bine, să fie odihnită și foarte atentă la orice amănunt.

Pur și simplu alegeți varianta puțin mai relaxată a comenzii pentru produsele tradiționale, cu garanția că totul va fi perfect preparat de profesioniști. Ocupați-vă însă de amănuntele decorative, care fac întotdeauna diferența, bucurați-vă de timpul rămas pentru a vă relaxa sau răsfăța și, dacă chiar vreți, personalizați cu un aperitiv gătit de dumneavoastră, adăugați o salată specială sau faceți un dulce pe care toată lumea îl iubește, astfel încât buna dispoziție a acestei zile să vă fie deplină, exact la fel cu a celorlalți, iar dumneavoastră să fiți strălucitoare, așa cum vă este rolul la Sărbătoarea Luminii.    

 

Și dacă alegeți să nu gătiți… avem o soluție: gustos, rapid și direct acasă: Meniul pentru masa de Paște Omega Catering 

 

Atunci când tradiția se împletește cu experiența, rezultatul este o sărbătoare a gustului și mirosului, un festin al bucuriei. Simfonia de gust și culori a meniului a fost concepută de bucătari talentați, care au folosit doar produse autohtone, au tăiat totul cu pricepere și răbdare, au amestecat bine produsele și le-au dat timp să se „împrietenească”, astfel încât gustul rezultat să fie deplin la ora servirii. 

meniu complet de paste livrare in Bucuresti

 Dă click pe imagine și vezi ce am pregătit pentru tine! Omega Catering îți livrează acasă, în București ți Ilfov. 🤗 Ai ouă roșii din partea noastră să sărbătoriți bucuria Învierii.

 

 

Aperitive și salate de Paște

Ouă roșii

 Acestea sunt fierte cât trebuie, ouăle sunt proaspete și de bună calitate, alese cu atenție de la furnizorii noștri. Cât despre decorare, dincolo de culoarea perfect roșu-sânge, frunzulițele simetrice și luciul strălucitor completează tabloul central al mesei de Paști, astfel încât tradiția să fie la ea acasă. 

Drob de miel 

 Textura este fină, aromată și cremoasă, iar prapurele fraged. Această „piesă de rezistență”, acest punct de referință al unei mese de Paști savuroase are secretul lui, știut doar de maeștrii bucătari, astfel încât culoarea ficatului să nu fie închisă, organele mielului să nu fie prea tari sau cauciucate și gustul să nu fie înecăcios. Dincolo, deci, de secretul preparării, drobul de miel Omega folosește doar verdețuri proaspete și fragede, condimente alese și măsurate, astfel încât gustul rezultat să fie absolut fabulos. 

Salată de sfeclă roșie

Minunată, răcoritoare, cu un gust primăvăratic, cu cea mai dulce și mai coaptă sfeclă, cel mai bun ulei și oțet de calitate.  

Salată de boeuf (cu carne de vită) 

Adică exact așa cum trebuie să fie, după rețeta tradițională. Pentru cunoscătorii limbii franceze este un non-sens, doar că această salată poate fi pregătită și cu pui, de aceea este necesară precizarea. Această “regină” a salatelor pentru mese festive, o să vă lase să simțiți gustul cărnii fragede de vițeluș, aroma de morcovi, țelină, cartofi, castraveți și gogoșari murați, maioneză și condimente. Maioneza o desăvârșește. Apetisantă, sățioasă, ornată festiv!

Ouă umplute 

Un aperitiv iubit de toată familia. Pate de cea mai bună calitate, peste care se adaugă maioneza sățioasă, frumos decorată și mica frunzuliță proaspătă de verdeață.  

Tzatziki 

A venit momentul să ne răcorim, dar și să ne stimulăm pofta de mâncare. Aroma de usturoi va fi simțită catifelat împreună cu iaurtul grecesc, în amestec bine dozat cu castravete mărunt tocat, ulei de măsline de cea mai bună calitate și lămâie. O cremă – aperitiv revigorantă, proaspătă, energizantă. 

 

Borș de miel – regina ciorbelor de Paște

Să începem cu borșul proaspăt și cu carnea fragedă de miel. Verdețurile proaspete din belșug, alături de mielul dolofan, fac ca borșul de miel Omega să fie pur și simplu delicios. Gustul este desăvârșit cu leușteanul aromat.    

 

Friptura de Paști

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor – friptură bună de adunat familia împreună

 

Garnitura perfectă pentru orice friptură la cuptor sunt cartofii pufoși, cu arome fine de ierburi aromatice, gătiți lent la cuptor, astfel încât carnea să aibă gust deplin, să fie fragedă, iar cartofii să se topească în gură. Carnea are o crustă crocantă la exterior, o culoare apetisantă, înăuntru carnea rămânând moale și fragedă. 

 

friptura de miel

Cine a spus că friptura de miel e pretențios de gătit, nu a greșit. Noi o facem rumenă,

dar fragedă de se topește în gură. Tocma’ bună de pus pe masa de Paște. 🤗

Coaste de miel la grill 

Acestui miros îmbietor nimeni nu-i rezistă! Acesta este felul de mâncare sățios, delicios. Secretele preparării perfecte sunt multe, începând de la carnea aleasă, condimentele folosite, până la modul și timpul de frigere și intensitatea focului. Omega Catering vă garantează însă că ați făcut alegerea perfectă, aceste delicatese vor fi exact așa cum le visați acum: crocante și bine prăjite la exterior, fragede și gustoase. 

Dulce de Paște- Pasca și cozonac

 

Pască cu brânză și stafide 

 Vorbim despre “rețeta bunicii”, despre o delicatese.  Cea mai proaspătă și cremoasă brânză de vaci este amestecată cu vanilie și stafide cărnoase. O coroniță de brânză, împreună cu un aluat fin, aerat și aromat. Decorat minunat! Absolut delicios! 

Cozonac cu nucă, stafide și rahat 

Multe povești s-au scris despre feliile de cozonac, dulcele adorat de întreaga familie, făcut din aluat fin și pufos, aromat! Cozonacul este esența gustului copilăriei noastre, cel care ne amintește de cele mai frumoase momente de familie, mesele de sărbătoare. Umplutura este delicioasă și atent dozată, nucile fin măcinate, rahatul tăiat cu răbdare în cubulețe mici, stafidele cărnoase și dulci. Nici prea multă, nici prea puțină umplutură. Aluatul este delicios, aromat, umflățel și bine crescut. Pufos-pufos! Crusta este dulce și bine coaptă.

cozonac

Acesta este meniul nostru de Paști, iar descrierea produselor vă ajută să decideți dacă vreți să vă răsfățați și să lăsați pe mâna celor mai pricepuți bucătari, cei de la Omega catering, pregătirea și desăvârșirea delicateselor tradiționale, pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății. 

Comandați cu încredere, totul va fi perfect și la timp, iar dumneavoastră vă rămâne doar să vă puneți cele mai frumoase haine și să străluciți, alături de cei dragi, la masa festivă.

Vă dorim un Paște fericit, cu multă sănătate, alături de cei dragi!

 

Și pentru că Sărbătoarea nu e departe, iar la noi comenzile merg ca pe roate, să aveți prioritate scrieți-ne ce vreți să vă pregătim pentru masa de Paște!

 

CONTACT

 

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lista Alergeni

Produsele noastre pot contine urme de:

1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate
2. Crustacee si produse derivate
3. Oua si produse derivate
4. Peste si produse derivate
5. Arahide si produse derivate
6. Soia si produse derivate
7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza)
8. Fructe cu coaja (migdale, alune de padure, nuci, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia si nuci de Queensland) si produse derivate
9. Telina si produse derivate
10. Mustar si produse derivate
11. Seminte de susan si produse derivate
12. Dioxid de sulf si sulfiti în concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
13. Lupin si produse derivate
14. Moluste si produse derivate