DESPRE NOI
GATIM PENTRU TINE SI FAMILIA TA
Mihai, Vasilica, Roxana si Traian Dohotar sunt o familie originara din Bucovina care au locuit in ultimii 20 de ani in Atena-Grecia.
Cei 20 de ani petrecuti in Grecia si-au pus amprenta asupra familei Dohotar, atat din punct de vedere personal cat si profesional, ei imprumutand de la greci atat obiceiurile de zi cu zi, cat si pe cele ale antreprenoriatului de neegalat al grecilor.
Din dragoste si dor de tara, familia Dohotar le-a adus Romania mai aproape romanilor din Atena, prin gustul mancarii traditionale, al produselor de patiserie si cofetarie, prin intermediul unei afaceri de familie denumita „Carpathian Bakery”.
DESPRE
noi
Mihai, Vasilica, Roxana si Traian Dohotar sunt o familie originara din Bucovina care au locuit in ultimii 20 de ani in Atena-Grecia.
Cei 20 de ani petrecuti in Grecia si-au pus amprenta asupra familei Dohotar, atat din punct de vedere personal cat si profesional, ei imprumutand de la greci atat obiceiurile de zi cu zi, cat si pe cele ale antreprenoriatului de neegalat al grecilor.
Din dragoste si dor de tara, familia Dohotar le-a adus Romania mai aproape romanilor din Atena, prin gustul mancarii traditionale, al produselor de patiserie si cofetarie, prin intermediul unei afaceri de familie denumita „Carpathian Bakery”.
Tot din dor de tara, Roxana Dohotar, fiica cea mare a familiei, a venit cu ideea de a-si repatria familia si de a aduce, de aceasta data, gustul Greciei mai aproape romanilor, fara a renunta la bucataria romaneasca in meniul afacerii.
La fel ca si Carpathian Bakery, Omega Food & Sweet este o afacere de familie, care se bazeaza pe retete originale, alese cu atentie si realizate cu produse specifice atat Greciei, cat si Romaniei.
Roxana Dohotar
"
Omega Food & Sweets // owner
Roxana Dohotar
Sunt indragostita de Grecia si respect aceasta tara pentru ca acolo am crescut si m-am format ca om. Am invatat acolo, de-a lungul anilor, ce inseamna sa fi antreprenor, ce este gastronomia si care este gustul specific locului.
Dar pentru ca imi place sa cred ca intre dragoste si iubire exista o diferenta, la fel de usor cum spun ca sunt indragostita de Grecia, spun ca iubesc Romania cu tot ce inseamna ea, asa ca am imbinat dragostea cu iubirea si le-am dat o forma perfecta acasa – in Romania.
CONCEPTUL omega food
MENIU
A fost conceput in asa fel incat sa serveasca orice pofta a clientului, indiferent de ora, continand aperitive ce starnesc imaginatia, supe originale, salate proaspete, feluri de mancare usoare, produse de patiserie si nelipsitul desert.
Ingredientele de baza ale retetelor grecesti sunt atent selectionate, fiind aduse saptamanal din Grecia, atat de pe continent, cat si din insule precum Creta, Lesvos, Thasos, Mytilini s.a. de catre furnizorii nostri, acestea fiind 100% traditionale.
FURNIZORI
De asemenea, produsele care stau la baza retetelor Romanesti, sunt aduse de la producatori/furnizori locali, calitatea acestora fiind superioara.
Retetele noastre sunt studiate si dobandite in timp, majoritatea fiind originale, provenite chiar de la inventator.
Maestru in arta culinara
Cel mai bun exemplu este cel al Ciorbei radautene, creata de doamna Cornelia Dumitrescu, Maestru in arta culinara si proprietar al Restaurantului National din Radauti, jud. Suceava, de altfel ruda a familiei Dohotar.
din dragoste pentru mancare
„Oricine doreste sa studieze istoria greaca din antichitate pana in zilele noastre, se poate rasfata doar cu aromele minunate oferite de fiecare masa a bucatariei mediteraneene. De la „Simpozionul” lui Platon la poezia gastronomica a lui Arhestratos, de la ouzo-ul bizantinilor, la stabilirea dietei cretane drept „curte a patrimoniului cultural” de catre UNESCO, bucataria greaca este strans legata de istoria locului.
Putini stiu ca grecii antici au fost primii care au studiat temeinic conceptul de placere a mancarii. Inventia cuvantului „gastronomie” (adica regulile stomacului, din cuvintele gastronomie si lege) apartine primului bucatar din istorie, Syracusan Archestratos. Celebrul poet si filosof a trait in secolul al IV-lea i.Hr. si a fost primul care a studiat regulile poftei de mancare. In faimosul sau poem intitulat „Idypathy”, poetul il indruma pe cititor cu detalii stralucitoare spre secretele bucatariei antice grecesti, dedicand capitole intregi pestelui, leguminoaselor si vinului – cu alte cuvinte, alimentelor care caracterizeaza dieta greaca pana in prezent.”
Articol „Bucataria lui Platon, Ulise si Archestrat” din ziarul grecesc „TO VIMA”
In opera sa, Arhestratos a stabilit 5 reguli de baza ale gastronomiei care trebuie respectate cu strictete:
- Ingrediente pure pentru prepararea alimentelor.
- Armonia ingredientelor intre ele.
- Nu sosuri grele si ingrediente foarte picante.Acestea acopera si nu evidentiaza aromele individuale.
- Sosuri usoare.Ele ajuta la satisfactia totala a papilelor gustative.
- Condimentarea fiecarui fel de mancare cu moderatie, astfel incat sa existe o armonie de gusturi si arome.
Sursa: iefimerida.gr