Contact
OMEGA FOOD & SWEETS

Mancarea greceasca ne invata sa ne bucuram de lucrurile simple ale vietii. Oamenii din Grecia se bucura de mare, de soare si de aerul proaspat. Mancarea pe care acestia o consuma reprezinta acest stil de viata simplu si sanatos. Ea este reprezentativa pentru peisajul grecesc, pentru munti si dealuri si mai ales pentru mare. Din aceasta combinatie a naturii izvoraste aceasta dieta bogata in, in rosii, in ierburi proaspete si foarte multi pesti proaspeti.

lasa-ne un mesaj si revenim in cel mai scurt timp

Locatie

Str. G-ral Alexandru St. Radovici | nr.5 | bucuresti 020695

tELEFON

0721 778 517

Whatsapp

0729 092 092

Email

OFFICE@OMEGASHOP.RO

CUM SI CAND livram.

CUM SI CAND livram.

LIVRARE GRATUITA

Bucuresti - comanda minima 200 RON
Ilfov - comanda minima 300 RON

PROGRAM LIVRARE

Luni pana Sambata: 12:00 – 18:00
Duminica : Inchis

RIDICA DIRECT DIN LOCATIE

Comanda poate fi ridicata la ora convenita, de la locatia noastra si beneficiati de 10% discount​

Se spune ca gastronomia este parte importanta a culturii unui popor.  Bucataria greceasca este mai mult de atat. Inceputurile ei se pierd in vremurile mitologice, cand zeii din Olimp coborau printre muritori. Este o bucatarie tipic mediteraneana, cu elemente comune bucatariilor italiana, balcanica si orientala.

O alta caracteristica este simplitatea mancarurilor, modul necomplicat, dar rafinat de a prepara si de a consuma hrana. Nu am putea vorbi despre bucataria din ţara lui Homer, fara a aminti de „lichidul de aur”, „darul zeilor”.

In istorie s-au remarcat bucatari greci renumiti, Archestratus a scris prima carte de bucate cunoscuta. Soteriades isi revendica titulatura de intelept prin felul in care prepara feluri de mancare pentru diferite stari de spirit si varste (pentru tineri, pentru indragostiti, pentru filozofii antici). Bucatarii celebri locuiau in manastiri, unde si astazi se scriu carti de bucate.In antichitate, bucatarul avea functie juridica, iar cei mai buni dintre ei erau angajaţi în casele celor bogati. Archestratus este considerat ca fiind parintele gastronomiei.